Monday, February 8, 2021

jennifer lopez

Jennifer Lynn Lopez (nascuta pe 24 iulie 1969), cunoscuta in showbiz ca J.Lo, este o actrita, cantareata, compozitoare, producatoare, dansatoare si designer de moda. Este cea mai bogata persoana de origini latino-americane de la Hollywood, conform Forbes.

Incepand cu anul 1999, Lopez a scos pe piata sapte albume, incluzand doua clasate pe locul 1 in clasamentul Billboard 200 si patru melodii care au ocupat aceeasi pozitie in Billboard Hot 100. In anul 2003 a castigat distinctia American Music Award pentru cea mai populara artista de pop/rock feminina si in anul 2007 pentru cea mai buna artista latino. A fost distribuita in numeroase filme, ea castigand premii ALMA pentru cea mai buna actrita pentru rolurile jucate in filmele Selena, Out Of Sight si Angel Eyes. S-a folosit de celebritatea castigata pentru a-si lasa amprenta si in domeniul modei si al parfumurilor.

Relatiile ei amoroase au fost mereu in centrul atentiei. Paginile ziarelor au fost consumate pe iubirile sale cu Ojani Noa, Criss Judd, Sean Combs, Ben Affleck si mai recent, Marc Anthony. Primii ei copii, gemeni, Max si Emme, s-au nascut pe 22 februarie, 2008.

Jennifer Lopez s-a nascut si crescut in cartierul rau famat din New York Bronx; parintii ei de origine puerto-ricana erau Guadalupe, o invatatoare la gradinita si David, un specialist in domeniul IT. Are un frate si o sora, Lynda si Leslie. Educatia a obtinut-o la liceul de fete Preston din Bronx si apoi Colegiul Baruch, la care a participat doar un semestru, renuntand pentru a-si imparti timpul intre biroul de avocatura la care lucra, lectiile de dans pe care le lua si spectacolele de dans pe care le oferea in cluburile de noapte din Manhattan.

Dupa luni de zile in care a dat probe de dans, Lopez a fost aleasa pentru a figura in mai multe videoclipuri de muzica rap, un episod in cadrul emisiunii Yo! MTV Raps si ca dansatoare pentru trupa New Kidz on the Block pentru prestatia din cadrul spectacolului American Music Awards din 1991. Dupa ce a fost refuzata de doua ori, Lopez a dat lovitura, obtinand una din pozitiile de dansator din serialul de comedie In Living Color in 1990. Imediat dupa aceea, Jennifer s-a alaturat echipei de dansatori ai lui Janet Jackson, ea aparand in 1993 si in videoclipul melodiei "That's the way love goes".

Lopez a aparut in serialele cu o durata scurta de viata South Central, Second Chances si Hotel Malibu si filmul de televiziune Nurses on the Line: The Crash of Flight 7. Lopez a reusit sa ajunga pe marele ecran in 1995, prin drama My Family si apoi aparand alaturi de Wesley Snipes in filmul de actiune Money Train. Lopez a mai jucat in filmul regizat de Francis Ford Coppola in anul 1996, "Jack" alaturi de Robin Williams si in 1997, in thriller-ul "Blood and Wine", alaturi de Jack Nicholson. Tot in 1997, Lopez a jucat rolul celebrei cantarete Selena, prestatie care i-a adus nominalizarea de cea mai buna actrita in cadrul premiilor Golden Globe. In 1998 a devenit prima actrita de orgine hispanica cu un salariu de 1 milion de dolari sau mai mult pentru rolul jucat intr-un film. Cele mai apreciate filme ale sale sunt "Out of Sight", "The Cell", "An Unifinished Life" si "Shall We Dance?". Doua filme produse de Lopez "El Cantante" si "Bordertown" au fost foarte bine primite la festivalurile din domeniu.

In aprilie 2004, Lopez a fost invitata sa joace intr-un episod din cel de-al saselea sezon al serialului "Will & Grace". Acest episod a avut cea mai mare audienta de la aparitia lui Elton John din 2002.

Artista a fost recompensată pentru recordurile sale muzicale cu steaua de la poziția 6262 situată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood. https://en.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Lopez






No comments: